Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ..

- Λεκιασμένα δόντια αφήνει ο καφές μετά που θα τον πιούμε . Εάν λοιπόν πίνεις πολύ καφέ τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς λευκαντικά προϊόντα για να διατηρήσουν τα δόντια τους το λευκό τους χρώμα.
- Άσχημη αναπνοή .Ο καφές έχει την τάση να κάνει την αναπνοή μας να μυρίζει έντονα και η γεύση του φεύγει από το στόμα μας με μεγάλη δυσκολία.


- Αυξάνει το στρες: Η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ ερεθίζει τους αδένες της αδρεναλίνης κι αυξάνει τα επίπεδα του στρες για 18 ώρες.
- Αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος: Εάν και δεν έχει αποδειχθεί πλήρως, επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ ΦΡΑΠΕ μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα. Κι αυτό γιατί περιέχει ένα συστατικό γνωστό ως τερπένιο που προκαλεί αύξηση της χοληστερόλης και σκλήρυνση των αρτηριών.
- Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα: Η κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει στειρότητα καθώς μειώνει την ποσότητα του σπέρματος και μπορεί να προκαλέσει και την εξασθένηση του.
- Προκαλεί στομαχικά προβλήματα, προκαλεί στομαχικά έλκη και προβλήματα στην πέψη καθώς αυξάνουν τα επίπεδα της οξύτητας.Πίνοντας ντεκαφεινέ έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
- Προκαλεί εθισμό: Η καφεΐνη είναι εθιστική.

                                                                                        Dr. ΚΟΡΑΗΣ   ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
                                                                                     ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ