Κρασί και δόντια

Το λευκό κρασί προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στην οδοντοστοιχία σε σύγκριση με το κόκκινο και το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωσή του απλά επιδεινώνει την κατάσταση .
Οι ποικιλίες Chardonnay και Pinot Grigio μπορούν να διαβρώσουν την αδαμαντίνη (σμάλτο) που προστατεύει τα δόντια πολύ πιο γρήγορα από τις ποικιλίες κόκκινων κρασιών όπως τα Merlot and Claret, καθιστώντας τα δόντια πιο ευαίσθητα στο θερμό και στο κρύο
. Επιπλέον, προσθέτουν, οι τραχιές κηλίδες που προκαλούνται στην επιφάνεια των δοντιών από τα οξέα που περιέχονται στο κρασί μπορούν να κάνουν τα δόντια πιο ευπαθή σε χρώση από την κατανάλωση τροφών, τσαγιού και καφέ.


                                                                                 Dr. ΚΟΡΑΗΣ   ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
                                                                              ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ