ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ



ΌΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ - ΑΣΠΡΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Οι αποκαταστάσεις ρητίνης χρησιμοποιούνται στην κοσμητική οδοντιατρική εδώ και πολλά χρόνια και μπορούν να αλλάξουν το χαμόγελό σας σε μία μόνο επίσκεψη στον γιατρό σας. Απαιτούνται οι κατάλληλες δεξιοτεχνίες από τον οδοντίατρό σας και οι σωστές γνώσεις της διαστρωμάτωσης του υλικού-ρητίνης που έχει στα χέρια του. Οι ρητίνες ενδείκνυνται για μια σειρά από αισθητικές οδοντιατρικές εργασίες όπως είναι:

·        ΄Ασπρα σφραγίσματα.
·        Αντικατάσταση μαύρου σφραγίσματος.
·        Διόρθωση δοντιού που έχει κάταγμα.
·        Κλείσιμο αραιοδοντίας.
·        Smile makeovers με όψεις ρητίνης.
             
        

ΠΡΙΝ                                                       ΜΕΤΑ

           


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΗΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΕΣ;

Σε περιπτώσεις που η κοιλότητα του δοντιού είναι μεγάλη η ρητίνη σαν υλικό δεν είναι η καλύτερη λύση διότι η αντοχή της στις δυνάμεις μάσησης είναι σχετικά μικρή σε σχέση με άλλα υλικά. Για μικρές κοιλότητες είναι ιδανική, αλλά σε μεγάλες κοιλότητες καλό είναι να χρησιμοποιείται κάποιο κεραμικό υλικό αντί για ρητίνη, γιατί είναι πιο αισθητικό και ανθεκτικό.


Ένθετο ρητίνης

Ένθετο πορσελάνης


ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΜΦΡΑΞΗ ΡΗΤΙΝΗΣ;

Ο οδοντίατρος αφού τροχίσει το δόντι σας, αν χρειάζεται, διαλέγει το σωστό χρώμα της ρητίνης. Τοποθετεί αρχικά ένα αδροποιητικό παράγοντα επάνω του και στη συνέχεια τον συγκολλητικό παράγοντα και πολυμερίζει με υπεριώδη ακτινοβολία. Στην συνέχεια, βάζει σε στιβάδες τη ρητίνη και πολυμερίζει ξανά. Στο τέλος στιλβώνει το δόντι με ειδική πάστα για να έχει λεία επιφάνεια.


ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΗΤΙΝΩΝ;

Τα βασικά μειονεκτήματα των ρητινών είναι δύο. Δεν είναι ανθεκτικά όσο τα κεραμικά και με το χρόνο απορροφούν χρωστικές. Για αυτό ο οδοντίατρός σας θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνώσεις κοσμητικής οδοντιατρικής για να σας κάνει μια τέλεια αισθητική εργασία από ρητίνες.

                                                                                       DR. ΚΟΡΑΗΣ  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ D.M.S.